ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Η Σκόπελος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Βορείων Σποράδων. Θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου αφού είναι γεμάτη με πυκνά δάση. Έχει καλή τουριστική υποδομή και διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.

Αξιοθέατα

Η Χώρα της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η Χώρα αλλά και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. Αναφέρονται 24 μοναστήρια.

Παραλίες

Στη βόρεια και ανατολική πλευρά της Σκοπέλου οι ακτές είναι βραχώδεις, ενώ στα νότια και δυτικά οι πλαγιές δημιουργούν τις υπέροχες καταπράσινες παραλίες του νησιού. Στη νότια πλευρά βρίσκονται οι περισσότερες παραλίες: ο Στάφυλος, το Βελανιό, ο Αγνώντας, το Λιμνονάρι, ο Πάνορμος, οι Αντρίνες, η Μηλιά, το Καστάνι, το Έλιος, η Αρμενόπετρα, ο Άγιος Ιωάννης στο Καστρί και πολλές άλλες, “πνιγμένες” στο πράσινο του πευκοδάσους.

Ιστορία

Αναφέρεται ότι η Σκόπελος κατά τα αρχαία χρόνια κατοικήθηκε από Κρήτες, αρχηγός των οποίων ήταν ο Στάφυλος, ο γιος της Αριάδνης.Ονομαζόταν Πεπάρηθος και ήταν ξακουστή για το κρασί της (Πεπαρήθιος οίνος).Στη Στάφυλο δεσπόζει ακόμα και σήμερα ο μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας μπορει κάποιος να επισκεφθεί το Ασκληπιείο.


Σκόπελος, Β. Σποράδες

ΤΚ. 37003, Μαγνησία

24240 23 326

24240 23 854

6949 44 69 93

info@lemonisholidays.gr